top of page

Voetreflexologie & Massagetherapeut

hilde damen_edited_edited.png

Hey, ik ben Hilde, massagetherapeute en voetreflexologe.
Buiten voetreflexologie en ontspanningsmassage bied ik ook metameric massage aan,
een nieuwe krachtig gezondheidsbevorderende massage
Hotstone massage en therapeutische hotstone massage geef ik enkel in de privépraktijk te Lier.

Wil je nog meer te weten komen, neem dan gerust een kijkje op mijn website: Sense of Light

Afspraak :

0498 12 22 87

sense.of.light.praktijk@gmail.com

Disclaimer:

Massages zijn geen vervanging voor behandelingen door een (huis)arts of specialist, maar kan hierbij wel positieve ondersteuning bieden. Heb je medische vragen en/of klachten, raadpleeg dan eerst je (huis)arts.

Hilde Damen

Ontspanningsmassage: massage met kalmerende en rustgevende werking, uitgevoerd met weldadige etherische oliën om het lichaam in balans te brengen. Ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling wordt bekomen. Bij een ontspanningsmassage wordt er met vrij zachte druk gewerkt op het lichaam, tenzij de cliënt anders aangeeft.


Voetreflexologie: is een alternatieve geneeswijze, doch wetenschappelijk bewezen! Reflexzones op de voet corresponderen met welbepaalde zones in het lichaam zoals klieren, organen, gewrichten,..Daar deze zones in verbinding staan met de rest van je lichaam zorgt dus ook de massage van deze reflexzones voor het verlichten van stress en spanningen, verbetering van de doorbloeding, het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel en het helpen van het lichaam met het bereiken van intern evenwicht.
De toevoer van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen naar alle delen van het lichaam wordt gestimuleerd.
Voetreflexologie kan je niet vergelijken met een ontspannende voetmassage, het doet veel meer dan dat. Het spreekt de zelfhelende kracht van het lichaam aan, gaat er vanuit dat lichaam en geest één zijn, Spanningen worden opgeheven en de immuniteit wordt versterkt.
 

Metameric-en dermalgiemassage: Metameres zijn segmenten, gepositioneerd langs de ruggegraat waardoor het sympathische zenuwstelsel loopt. Elke emotie dat door je brein gedetecteerd wordt, wordt opgeslagen in de corresponderende metamere. Met deze massage brengen we ontspanning in de metameres, waardoor de zenuwtoevoer naar de organen verbeterd wordt. Dermalgies zijn kleine lokalisaties aan de voorkant van het lichaam die direct gerelateerd zijn aan de functie van het desbetreffende orgaan. Massage van deze reflexpunten is meestal niet volledig pijnloos, maar geeft goede resultaten. De zenuwtoevoer naar de organen wordt verbeterd en dit heeft een positieve invloed op de werking hiervan.

De combinatie metameric-en dermalgiemassage en voetreflexologie geeft goede resultaten op de werking van de organen, alsook op het verminderen van pijnklachten. Bij het boeken van een metamericmassage ter behandeling van een bepaalde zone (bv hart en longen, maag en milt,..) wordt steeds gevolgd door een voetreflexologie behandeling van die bepaalde zones om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen.
 

bottom of page